24 sierpnia 2016

Ariane 5 ECA – 24 sierpnia 2016

Na 24 sierpnia 2016, na godzinę 23:55 czasu polskiego (21:55 UTC), z Kourou w Gujanie Francuskiej planowany jest start rakiety Ariane 5 ECA z satelitami Intelsat 33e i Intelsat 36. Okno startowe potrwa 45 minut.

Transmisja na żywo ze startu dostępna będzie na stronie Arianespace.


20 sierpnia 2016

12 sierpnia 2016

Falcon 9 FT – 14 sierpnia 2016

Na 14 sierpnia 2016, na godzinę 07:26 czasu polskiego (05:26 UTC), z Cape Canaveral SLC-40 planowany jest start rakiety Falcon 9 z satelitą JCSAT-16. Okno startowe potrwa 120 minut.

Niecałe 10 minut po starcie podjęta będzie próba lądowania pierwszego stopnia rakiety na statku Of Course I Still Love You na Oceanie Atlantyckim.

Dostępne będą dwie transmisje na żywo:
Techniczna – widok z rakiety, parametry lotu, komunikacja radiowa, bez zbędnego komentarza.
Ogólna – z pełnym komentarzem prowadzących.

Oba streamy obok siebie będzie można oglądać w zakładce LIVE na stronie spacex.com.pl.