6 lipca 2016

Sojuz-FG – 7 lipca 2016

Na 7 lipca 2016, na godzinę 03:36 czasu polskiego (01:36 UTC), z kosmodromu Bajkonur planowany jest start rakiety Sojuz-FG z załogowym statkiem Sojuz MS-01. Na pokładzie statku znajdą się astronauci Anatolij Iwaniszyn, Takuya Onishi i Kathleen Rubins, którzy polecą na Międzynarodową Stację Kosmiczną.

Transmisja na żywo ze startu dostępna będzie na NASA TV, NASA TV na YouTube oraz na stronie Roskosmosu.

Dokowanie do ISS planowane jest na 9 lipca, na godzinę 06:12 czasu polskiego (04:12 UTC). W czasie 34 orbit dookoła Ziemi testowane będą systemy zmodyfikowanej wersji statku Sojuz.



0 komentarze:

Prześlij komentarz