18 czerwca 2016

New Shepard – 19 czerwca 2016

Na 19 czerwca 2016, na godzinę 16:15 czasu polskiego (14:15 UTC), w Teksasie planowany jest start i lądowanie rakiety New Shepard firmy Blue Origin. Podczas tego suborbitalnego lotu przetestowane będzie lądowanie kapsuły z uszkodzonym jednym (z trzech) spadochronem. Będzie to czwarty lot tej samej rakiety. Poprzednie starty odbyły się 23 listopada 2015, 22 stycznia 2016 i 2 kwietnia 2016, odpowiednio na wysokość 100,5 km, 101,7 km i 103,8 km.


Transmisja na żywo ze startu i lądowania dostępna będzie od godziny 15:45 czasu polskiego (13:45 UTC) na stronie Blue Origin.


0 komentarze:

Prześlij komentarz