22 grudnia 2015

Proton-M/Briz-M – 23 grudnia 2015

Na 23 grudnia 2015, na godzinę 22:30 czasu polskiego (21:30 UTC), z kosmodromu Bajkonur w Kazachstanie planowany jest start rakiety Proton-M/Briz-M, której zadaniem będzie wyniesienie na orbitę satelity Ekspress AMU1.

Transmisja na żywo ze startu dostępna będzie na stronie Roskosmosu.

Edycja (23.12.2015 22:14): Ze względu na warunki pogodowe, start został przełożony na 24 grudnia, na godzinę 22:31 czasu polskiego (21:31 UTC).


0 komentarze:

Prześlij komentarz