19 grudnia 2015

Falcon 9 v1.1 FT - 21 grudnia 2015

Na 21 grudnia 2015, na godzinę 02:29 czasu polskiego (01:29 UTC), z Cape Canaveral SLC-40 planowany jest start rakiety Falcon 9 v1.1 FT, której zadaniem będzie wyniesienie na orbitę 11 satelitów komunikacyjnych Orbcomm-2. Kilka - kilkanaście minut po starcie planowane jest lądowanie pierwszego stopnia rakiety na lądzie.

Transmisja ze startu dostępna będzie na stronie SpaceX oraz na YouTube.

Edycja (20.12.2015 22:08): Start przesunięty na 22 grudnia na godzinę 02:33 czasu polskiego (01:33 UTC). Powodem jest to, że wtedy będą o 10% większe szanse na udane lądowanie.


0 komentarze:

Prześlij komentarz