2 grudnia 2015

Atlas V 401 - 3 grudnia 2015

Na 3 grudnia 2015, na godzinę 23:55 czasu polskiego (22:55 UTC) z Cape Canaveral SLC-41 planowany jest start rakiety Atlas V 401, której zadaniem będzie wyniesienie na orbitę statku transportowego Cygnus CRS Orb-4, który ma dostarczyć zapasy na Międzynarodową Stację Kosmiczną. Okno startowe potrwa 30 minut.

Transmisja na żywo ze startu będzie dostępna na stronie ULA Launch oraz na NASA TV.

Edycja (04.12.2015 00:26): Ze względu na trudne warunki pogodowe, start rakiety Atlas V został przełożony na 4 grudnia na godzinę 23:33 czasu polskiego (22:33 UTC). Okno startowe potrwa 30 minut.

Edycja (05.12.2015 00:34): Zbyt silny wiatr spowodował przełożenie startu na 5 grudnia na godzinę 23:10 czasu polskiego (22:10 UTC).

Edycja (05.12.2015 21:26): Start został ponownie przełożony. Nowa data startu to 6 grudnia, 22:44 czasu polskiego (21:44 UTC).




0 komentarze:

Prześlij komentarz