30 listopada 2015

Vega - 2 grudnia 2015

Na 2 grudnia 2015, na godzinę 05:15 czasu polskiego (04:15 UTC), z Kourou w Gujanie Francuskiej,planowany jest start rakiety Vega, której zadaniem będzie wyniesienie sondy LISA Pathfinder.

Transmisja na żywo będzie dostępna na stronie Arianespace od godziny 04:55 czasu polskiego (03:55 UTC).
Start można też oglądać w aplikacji na Androida oraz w aplikacji na iOS.

Edycja (01.12.2015 20:57): Ze względu na problemy techniczne, start został przesunięty o co najmniej 24 godziny. Dokładna data i godzina startu nie jest znana.

Edycja (02.12.2015 18:42): Dokładna data i godzina startu to 3 grudnia 2015 05:04 czasu polskiego (04:04 UTC).


0 komentarze:

Prześlij komentarz