1 września 2015

Sojuz-FG (TMA-18M) - 2 września 2015

Na 2 września 2015, na godzinę 06:37 czasu polskiego (04:37 UTC) z kosmodromu Bajkonur w Kazachstanie planowany jest start rakiety Sojuz-FG, której zadaniem będzie wyniesienie na orbitę statku załogowego Sojuz TMA-18M. Dokowanie do ISS nastąpi

Załoga, która poleci na ISS:

Siergiej Wołkow (Rosja, Roskosmos)
Andreas Mogensen (Dania, ESA)
Ajdyn Aimbietow (Kazachstan)

Załoga rezerwowa:

Oleg Skripoczka (Rosja, Roskosmos)
Thomas Pesquet (Francja, ESA)
Siergiej Prokopiew (Rosja, Roskosmos)

Andreas Mogensen będzie pierwszym Duńczykiem w kosmosie.



Transmisja na żywo od godziny 05:30 czasu polskiego (03:30 UTC):
NASA TV
ESA
Roskosmos


0 komentarze:

Prześlij komentarz