19 sierpnia 2015

H-IIB - 19 sierpnia 2015

Na 19 sierpnia 2015, na godzinę 13:50 czasu polskiego (11:50 UTC), z Tanegashima LA-Y2, planowany jest start japońskiej rakiety H-IIB, której zadaniem będzie wyniesienie na orbitę statku transportowego HTV-5. Statek dostarczy zapasy na Międzynarodową Stację Kosmiczną. Połączenie z ISS powinno nastąpić 24 sierpnia 2015 o godzinie 12:55 czasu polskiego (10:55 UTC). Dodatkowo na pokładzie HTV-5 wyniesionych zostanie kilkanaście nanosatelitów.

Transmisja na żywo ze startu od godziny 13:00 czasu polskiego (11:00 UTC):
JAXA na YouTube
NASA TV


0 komentarze:

Prześlij komentarz